Meteoroloji bu hafta kar yağışı beklenen 41 ili açıkladı

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusunda sağanak yağmur ve kar yağışı etkisini gösterecek.

Meteoroloji bu hafta kar yağışı beklenen 41 ili açıkladı
Yayınlama: 09.01.2023
A+
A-

Meteoroloji’den alınan tahminlere göre, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Sinop çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyı kesimlerinde yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara ile iç kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor.

Hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

“İSTANBUL’DA ETKİSİNİ KAYBEDECEK”

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Şen, “Gece ve sabah boğaz çevreleri yoğun olmak üzere sisli. Sis yarından itibaren etkisini kaybedecek. 10-11 Ocak Salı, Çarşamba günleri Ege ve Akdeniz bölgesinde (İzmir, Aydın, Muğla, Denizli, Antalya, Isparta, Burdur) şiddetli yağış olasılığı var. Su baskını oluşturur.” açıklamasında bulundu.

KAR YAĞIŞI BEKLENEN 41 KENT

Raporlara göre; 7 – 13 Ocak tarihleri arasında 41 ilde yoğun kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı beklenen iller şunlar: Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Artvin, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Isparta, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Muş, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Tunceli, Van, Yozgat.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.