Şebnem Korur Fincancı’ya hapis ve tahliye!

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kimyasal silah kullandığını iddia eden TBB Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında mahkeme kararını açıkladı.

Şebnem Korur Fincancı’ya hapis ve tahliye!
Yayınlama: 12.01.2023
A+
A-

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör operasyonlarında kimyasal silah kullandığını iddia eden Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan dava açılmıştı. İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya tutuklu sanık Şebnem Korur Fincancı avukatlarıyla birlikte hazır bulundu. Duruşmayı çok sayıda izleyici ve basın mensubu da takip etti.

KARARLA BİRLİKTE TAHLİYE

Fincancı son sözünde ise, “Bu hukuki değil siyesi bir davadır. Türk Tabipler Birliği’ni yok etmek, demokrasiyi yok etmek, hak arama idaresini yok etmeyi hedefleyen bir davadır” dedi. Alınan savunmanın ardından karar için ara veren mahkeme yaklaşık 1 saat sonra kararını açıkladı. Mahkeme Şebnem Korur Fincancı’yı, “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan iyi hal indirimi de uygulayarak 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Kararla birlikte Fincancı’nın tahliyesine karar verildi.

Fincancı, saat 17.50 sıralarında cezaevinden çıktı.

 

“SAVAŞLARA KARŞI OLACAĞIZ VE HER TÜRDEN SİLAHIN ÖNLENEBİLMESİ İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı cezaevi önünde açıklama yaptı. Fincancı, kendisini bekleyenlere teşekkür ederek, “Bize verilen bugün 2 yıl 8 ay 15 günlük ceza, tabii bu çok anlamsız bir durum. Çünkü bir kanalın yayın politikasının suç olarak tanımlanması ve sonrada o suçun bana atılması akıl alır gibi değil. Ben ancak kendi suçumdan sorumlu olabilirim. Bu suçta insanlığa karşı sorumluluk taşıma suçudur. Bütün toplumları sağlıklı kılma suçudur. Tabii ki biz hekimler olarak insan sağlığını önceleyeceğiz, savaşlara karşı olacağız ve her türden silahın önlenebilmesi, kullanımının yasaklanabilmesi, ortadan kaldırılabilmesi için de elimizden geleni yapacağız” dedi.

“MESLEK ÖRGÜTÜNÜN KAPATILMASI SÖZ KONUSU BİLE EDİLEMEZ”

Fincancı açıklamasının devamında, “Bu gün de duruşmada ifade ettim, tüm canlılar için, üzerinde yaşadığımız bu yerküre için ve evren için zararlı tüm bu girişimlerin önünde durmak hepimizin sorumluluğu. TTB’nin kapatılma tehditlerine gelince, bu o kadar kolay değil arkadaşlar. Duruşmada da gördünüz Dünya Tabipler Birliği’nin Avrupa Daimi Hekimler Komitesinin temsilcileri, uluslararası alandan pek çok meslektaşımız buradaydı. Bir ülkenin meslek örgütünü, hekim örgütünü kapatabilmek aynı zamanda dünyayla da ilişkileri tümüyle ortadan kaldırmak demektir. Çünkü biz dünyada evrenselliğin temsilcisiyiz. Sadece bu sınırlar içindeki değil dünyanın her yerindeki insanlar için, tüm canlılar için, bu yerküre ve evren için mücadele eden hekimler doğal insan hakları savunucularıdır. Dolayısıyla onların hapsedilmesi, meslek örgütünün kapatılması söz konusu bile edilemez” şeklinde konuştu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.