Erdoğan: ‘Bunlar altı başlı yürütme peşinde’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar iki de değil altı başlı bir yürütme peşinde koşuyor. Allah akıl, fikir, izan versin” dedi.

Erdoğan: ‘Bunlar altı başlı yürütme peşinde’
Yayınlama: 08.01.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kepez’deki Turgut Özal Spor Salonu önünde Antalya Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Kumluca, Finike ve Demre ilçelerinde sel felaketi yaşayan vatandaşlara bir kez daha geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan’ın konuşmasından satır başları özetle şöyle:

DERE YATAĞI TEPKİSİ: Dere yataklarına yapılan müdahalelerle izinsiz inşa edilen köprü ve menfezlerin, buralardan geçirilen boruların, seraların, dökülen sera atıklarının yol açtığı sıkıntıları son afette bir kez daha gördük. Derenin üzeri kapatılan 558 metrelik bölümünün yarıya yakınını hemen açtık, kalanlarını da üzerindeki yapıların kaldırılmasıyla birkaç ay içinde açacağız.

427 ANAHTAR TESLİMİ: Bilindiği gibi önceki yılın temmuz ayında da Antalya’mızın doğu tarafındaki ilçeleri yangın afetine maruz kalmıştı. Manavgat, Gündoğmuş, Alanya ve Akseki ilçelerimizde yangında zarar gören evlerin yerine inşa ettiğimiz yaklaşık 900 konuttan 427’sinin anahtarlarını hak sahiplerine teslim ediyoruz. Kalanları da yakında teslim edeceğiz. 

SEÇİME 5 AY VAR: Antalya Havalimanı’mızı daha önce zaten büyütmüş ve modern hale getirmiştik. Şimdi Havalimanımızı 2 kat daha büyüterek Antalya’nın turizm gelirini katlayacak yeni bir adım attık. Toplamda 8 buçuk milyar euroyu bulan kiralama bedeliyle hem devletimizin kazandığı hem yatırım ve işletme katkısıyla Antalya’mızın kazandığı bir modeli başarıyla uygulamayı sürdürüyoruz. Turizm şehri Antalya’nın belediyelerin görevi olduğu halde yapmadıkları atık su arıtma tesislerini de hükümet olarak biz yapıyoruz. Fazla değil 5 ayımız var. 5 ay durmak yok, sandıkları gümbür gümbür patlatmaya hazır mıyız?

TÜRKİYE YÜZYILI: Sahil bölgelerindeki plajları 5 yıldızlı otel standardıyla bölge halkının ve misafirlerimizin ücretsiz olarak hizmetine sunacak projeyi de hızla sürdürüyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya sınırları içindeki 15 bin şezlong kapasiteli 7 plajı bu şekilde hazırlayarak hizmete açtı. Bu yıl, bir kısmı da yine Antalya sınırları içinde olan toplamda 7 yeni plajı da aynı şekilde devreye alıyoruz. Eser ve hizmet siyasetiyle yeni projelerle Türkiye Yüzyılı’na hazırlıyoruz.

MENZİLDE TUTTUK: Salgından savaşa, krizlerin kol gezdiği, enerjiden gıdaya her alanda dünyanın sıkıntı yaşadığı bir dönemde dahi ülkemizi hedeflerinin menzilinde tutmayı başardık. Daha önemlisi bu mücadeleyi ve elde ettiğimiz kazanımları, içerideki tek parti devri artığı kifayetsizlere rağmen yürüttük. Karşımıza yapamazsınız diye her dikildiklerinde yaparsak biz yaparız diyerek azimle, kararlılıkla, gayretle yolumuza devam ettik.

 

YAPTIRMAYIZ İTTİFAKI: Türkiye, kendine biçtiği tek misyonu yaptırmamak, ettirmemek olan bir muhalefete rağmen bugünlere geldi. İşte ülkemiz yeni bir seçimin arifesinde. Karşımıza yine bir yaptırmayız ittifakıyla çıktılar. Üstelik bu sefer sadece bize yaptırmayacaklarını söylemekle yetinmiyor. Kendi aralarında da aynı taktiği izleyeceklerini ilan ediyorlar. Geçmişte on yıllarını kısır siyasi çekişmelerin, çok başlılığın, koalisyonların, siyasi dağınıklığın yol açtığı kayıplarla heba eden Türkiye’ye tek vaatleri yine aynı düzeni geri getirmek. Ama yapamayacaksınız.

SİYASİ VESAYET: Biz milletimizi vesayetin cenderesinden kurtarmış olmakla övünüyoruz. Bunlar kendi vesayetlerini oluşturmaya çalışıyor. Altılı Masa’daki vesayetin adı, siyasi vesayet. Biz ülkemizi siyasi ve sosyal kaos ikliminden çıkarmakla gurur duyuyoruz. Bunlar kendi kaoslarını oluşturmaya çalışıyor. Biz Cumhuriyetimizin yeni asrına Türkiye Yüzyılı damgası vurmak için çalışıyoruz, bunlar ülkeyi tekrar kendi içine kapatmaya çalışıyor. Üstelik millete söyledikleri sözleri uygulayabilecekleri hiçbir hukuki zemin mevcut değil.

 

ALLAH AKIL VERSİN: Türkiye eskiden yürütmede 2 başlılığı kaldıramadığı için ağır bedeller ödediği siyasi, sosyal, ekonomik krizler yaşamıştı. Bunlar iki de değil altı başlı bir yürütme peşinde koşuyor. Allah akıl, fikir, izan versin. Ortada vizyon namına, program namına, proje namına hiçbir şey olmadığı için ‘istemezük’çülük dışında bir şey de söylemiyorlar.

KAFAYA BAK YA: Mesela geçtiğimiz yıl Antalya’ya yurt dışından 25 milyon turist geldi ya bunlara göre hepsi de kapıları suratlarına kapatmamız gereken yabancılarmış. Kafaya bak ya. İnşaattan ulaşıma, sanayiden enerjiye tüm sektörler canlanıyor mu? Canlanıyor. Öyleyse yurt dışındaki yatırımcılara Türkiye’ye gelmeyin demenin manası nedir? Kim diyor bunu? Bay Kemal… Bunlarda utanma sıkılma yok. Ülke içindeki yatırımcılara ne diyorlar? Size bunların hesabını soracağız. Kafaya bak ya. Sıkar sıkar, neyin hesabını soruyorsunuz?

HERKES KISKANIYOR: Türkiye’nin her meselesini çözdük sadece bu muhalefet sorununu halledemedik. Savunma sanayiinde neler olduğunu görüyorsunuz. Artık bizim İHA’larımız var, SİHA’larımız var, AKINCI’larımız var, KIZILELMA’mız var. Herkes şimdi bunları kıskanıyor. Bay Kemal, sen nerede dolaşıyorsun ya? Senin yavruların nerelerde dolaşıyor? 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.