İstanbul’da kar yağışı etkisini gösterdi!

İstanbul’da iki gündür aralıklarla devam eden kar yağışı sabah saatlerinde, Taksim’i beyaza bürüdü.

İstanbul’da kar yağışı etkisini gösterdi!
Yayınlama: 07.02.2023
A+
A-

Meteorolojinin yaptığı uyarıların ardından megakent İstanbul’da kar, etkisini sabah saatlerinde artırdı. İşe gitmek için evlerinden çıkanlar beyaza bürünen sokaklarla karşılaştı. Alibeyköy’de sokaklar karla kaplanırken, trafiğe çıkan bazı sürücüler karla kaplanan yollarda ilerlemekte güçlük çekti. Bir aracın yolun ortasında dörtlülerini açarak durdurduğu görülürken, bazı vatandaşların da düşmemek için dengede kalmaya çalıştıkları kameralara yansıdı.

TAKSİM BEYAZA BÜRÜNDÜ

İstanbul’da iki gündür aralıklarla devam eden kar yağışı sabah saatlerinde etkisini artırdı. İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı beyaza büründü. Rüzgar ve kar yağışı nedeniyle Taksim Meydanı’nda vatandaşlar yürümekte güçlük yaşadı.

 

Hava sıcaklığının ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği; rüzgarın ise yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde kuzeyli, doğu kesimlerde güneyli yönlerden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

ANADOLU YAKASI’NDA KAR YAĞIŞI 

Anadolu Yakası’nda Pendik ilçesi ve çevresinde etkili olan kar yağışı nedeniyle yollar ve araçların üstü karla kaplandı. Sabah işe gitmek için yürüyen ya da duraklarda bekleyen vatandaşlar beyaz kar manzarası ile karşılaştı.

Ali Koçoğlu, “Manzara güzel ama şoförlerin de kış lastiklerine dikkat etmesi lazım. Yavaş gitmemiz lazım. Dikkatli olalım buzlanma olabilir. Barajların dolması olsun, hastalıkların atlatılması olsun bu tür şeylerde kar iyi oluyor” dedi.

43 KENTTE SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Adana, Adıyaman, Ağrı, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hakkari, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kırklareli, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Muğla, Muş, Ordu, Samsun, Siirt, Sinop, Tekirdağ, Tokat, Tunceli, Van, Zonguldak, Batman, Şırnak, Bartın, Düzce

Ankara: Çok bulutlu -1

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 1 (Yağışların, kuzey kıyı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor)

İzmir: Çok bulutlu 6

Adana: Çok bulutlu 11

Antalya: Çok bulutlu 12

Samsun: Çok bulutlu, kuvvetli karla karışık yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı 4

Trabzon: Çok bulutlu, kuvvetli karla karışık yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı 7

Erzurum: Çok bulutlu ve kar yağışlı -2

Diyarbakır: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.