Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Endonezya'da 7,7 büyüklüğünde deprem

Endonezya’nın Flores bölgesi açıklarında 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 10 kilometre derinlikte gerçekleşen sarsıntının ardından tsunami uyarısı yapılırken artçılar kaydedildi.

DÜNYA 15.08.2026 01:46 Güncelleme: 08.10.2026 23:04 İsmail Polat 0 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Endonezya'da 7,7 büyüklüğünde deprem
Paylaş:
N

YENİ BİR GAZETE - Endonezya’nın Flores bölgesi açıklarında 7,7 büyüklüğünde güçlü bir deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırma Merkezi’nin verilerine göre sarsıntı, yerin yaklaşık 10 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

USGS, depremin merkez üssünü Flores bölgesinin yaklaşık 68 kilometre kuzeybatısında, Ende kenti açıkları olarak açıkladı. Sığ derinlikte meydana gelen deprem, çevrede geniş bir alanda hissedildi.

Artçı sarsıntılar peş peşe geldi

Ana depremin ardından bölgede güçlü artçı sarsıntılar kaydedildi. İlk bilgilere göre artçıların büyüklüğü 5,6 ile 6,1 arasında ölçüldü. Yetkililer, bölgede yeni sarsıntı ihtimaline karşı gelişmeleri yakından takip ediyor.

Tsunami uyarısı yapıldı

Şiddetli depremin ardından Endonezya makamları bazı bölgeler için tsunami uyarısında bulundu. Yetkililer, risk altındaki kıyı kesimlerinde yaşayan vatandaşlardan sahillerden ve nehir kıyılarından uzaklaşarak daha yüksek bölgelere gitmelerini istedi.

İlk belirlemelere göre can kaybı belirtilmedi

Depremin ardından ilk saatlerde can kaybına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak bazı ev ve kamu binalarında hasar meydana geldiğine yönelik ilk bilgiler paylaşıldı. Bölgede hasar tespit çalışmalarının sürdüğü bildirildi.
HABER BİLGİSİ
Kaynak: Yenibir Gazete
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Süper Lig’de 7’nci haftanın hakemleri açıklandı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Süper Lig’de 7’nci haftanın hakemleri açıklandı