Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Kreş Öğretmenleri Çocuklara Depremi Anlatmak İçin Eğitim Aldı

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü’ne bağlı 15 kreşte görev yapan öğretmenlere yönelik anlamlı bir eğitim çalışması gerçekleştirildi.

Eğitim 01.03.2023 10:12 Güncelleme: 08.10.2026 23:03 İsmail Polat Okuma Süresi: 1 dk
Kreş Öğretmenleri Çocuklara Depremi Anlatmak İçin Eğitim Aldı
Paylaş:
N

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü’ne bağlı 15 kreşte görev yapan öğretmenlere yönelik anlamlı bir eğitim çalışması gerçekleştirildi. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinin yanı sıra Hatay’da da meydana gelen ve toplam 11 ili etkileyen deprem felaketlerinin ardından, kreş öğretmenlerine yönelik “Deprem Gerçeği Çocuklara Nasıl Anlatılır? Nelere Dikkat Edilmelidir?" konulu eğitim düzenlendi.

Depremin ardından psikolojileri olumsuz yönde etkilenen minik öğrencilerin sorularına muhatap kalan öğretmenlere verilen eğitim Kartal Belediyesi Meclis Salonunda düzenlendi.

Eğitime; Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümünden Öğretim Görevlisi Diğdem Enerem ve öğretim görevlisi Gülşah Aydın Yeşilyurt’un yanı sıra; Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı İmam Aydın ve Kreş Müdürü Hilal Kıraç katıldı.

15 kreşin tüm öğretmenlerinin ve kreş personelinin de katıldığı eğitimde “Deprem Gerçeği Çocuklara Nasıl Anlatılır? Nelere Dikkat Edilmelidir?" gibi konu başlıkları sıralanarak çeşitli örneklere çocukların bu konudaki sorularına nasıl yanıtlar verilebileceği ve psikolojilerini düzeltme yolları ile ilgili anlamlı bilgiler verildi.

Eğitim seminerinin sonunda soru cevap bölümü yapıldı ve kreş öğretmenleri, çocuklarla yaşadıkları tecrübeleri aktararak sorularını eğitmenlere yöneltti.



HABER BİLGİSİ
Kaynak: Yenibir Gazete
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
İstanbul'da bugün ve yarın pastırma yazı var!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İstanbul'da bugün ve yarın pastırma yazı var!
Büyütülmüş görsel