Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Fırsatçılar yine iş başında 800 liralık kiralar 4 bine çıktı

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 büyük depremin ardından deprem bölgesindeki vatandaşlar Elazığ'a akın etti.

EKONOMİ 13.02.2023 00:12 Güncelleme: 08.10.2026 23:03 İsmail Polat 0 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Fırsatçılar yine iş başında 800 liralık kiralar 4 bine çıktı
Paylaş:
N

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 2 büyük depremin ardından deprem bölgesindeki vatandaşlar Elazığ'a akın etti. Vatandaşların özellikle TOKİ konutlarını tercih etmesinin ardında yine devreye giren fırsatçılar 800 lira olan kira fiyatlarını 4 bine kadar çıkardı.

Kahramanmaraş merkezi meydana gelen depremde 10 ilde binlerce konut yıkılırken yine 10 binlercesi zarar gördü. Asrın felaketinde yine binlerce insan hayatını kaybetti ve yaralandı. Yaşanan felaketin ardından Özellikle Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'dan depremzedeler, Elazığ'a akın etti.

Güvenirliği nedeni ile depremzedeler özellikle devlet tarafından yapılan TOKİ'leri tercih etti. Fakat yine fırsatçılar devreye girdi. İl genelinde kiralar artarken bu TOKİ'lerde daha fazla gözlemlendi. Zamanında deprem yaşayan ve hak sahibi olarak TOKİ'den daire alarak yeniden ev sahibi olan vatandaşlar, zamanın 800 liraya veremediği daireyi 4 bin liraya kiraya vermeye başladı.

​Yapılan insafsızca artışlar vatandaşların büyük tepkisini çekti. Bunun yanı sıra Elazığ Valiliği konuyla ilgili çalışma başlattı.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Yenibir Gazete
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Polonyalıların tatil tercihi Türkiye oldu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Polonyalıların tatil tercihi Türkiye oldu