Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Marmaray adeta para basıyor!

Asrın projesi niteliğindeki Marmaray; konfor, zaman ve tasarrufun yanına finansal faydaları da ekliyor.

Ekonomi 15.01.2020 08:03 Güncelleme: 08.10.2026 23:03 İsmail Polat 0 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Marmaray adeta para basıyor!
Paylaş:
N

Türkiye’nin en önemli ve büyük projelerden olan Marmaray, Avrupa ve Asya Kıtaları arasında kesintisiz demir yolu ulaşımı sağlamaya devam ediyor. 


Asrın projesi niteliğindeki Marmaray; konfor, zaman ve tasarrufun yanına finansal faydaları da ekliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün AK Parti grup toplantısında yaptığı açıklamalarda Marmaray’ın kullanım rakamlarını verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarına göre bir günde 500 bin kişi, bugüne kadar ise 440 milyon yolcu Marmaray vasıtasıyla ulaşımını sağladı.


GÜNDE 2 MİLYON 75 LİRA KAZANDIRIYOR


Halkalı durağından Marmaray’a binen bir yolcu Gebze’ye kadar aktarmasız bir şekilde 43 istasyon seyahat ediyor. Marmaray’da ücret tarifesi ise gidilen durak sayısına bağlı olarak farklılık gösterirken en düşük ücret olarak 2,60 lira, en yüksek olarak da 5,70 lira ile ulaşım sağlanıyor. Buradan hareketle ortalama 4,15 lira ücretle yapılan hesaplamalara göre, Marmaray bir günde 2 milyon 75 bin lira gelir sağlarken, bugüne kadar ise 1 milyar 827 milyon liralık toplam ciro rakamına ulaştı. Günlük gelir rakamlarına göre Marmaray'ın, bir yılda ortalama 760 milyon liralık ciroya ulaşması öngörülüyor.


BİR UÇTAN DİĞER UCA YOLCULUK


76.6 kilometrelik Gebze-Halkalı banliyö hattıyla İstanbul’un bir ucuyla diğer bir ucu birbirine bağlanmış oldu. 


Banliyö hattının durakları ise; Mustafa Kemal’den başlayarak Küçükçekmece, Menekşe, Florya, Yeşilköy, Yeşilyurt, Ataköy, Bakırköy, Yenimahalle, Zeytinburnu, Kazlıçeşme, Yenikapı ve Sirkeci'den oluşuyor. Bu aşamada Marmaray ile Anadolu Yakası'na geçen hat Üsküdar, Söğütlüçeşme, Feneryolu, Göztepe, Erenköy, Suadiye, Bostancı, Küçükyalı, İdealtepe, Süreyya Plajı, Maltepe, Cevizli, Atalar, Başak, Kartal, Yunus, Pendik, Kaynarca, Tersane, Güzelyalı, Aydıntepe, İçmeler, Tuzla, Çayırova, Fatih, Osmangazi, Darıca’dan geçerek Gebze'de sona eriyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Yenibir Gazete
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Sağlıkta yapay zeka kullanmanın sakıncaları
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Sağlıkta yapay zeka kullanmanın sakıncaları
Büyütülmüş görsel