Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Yeni sosyal konut kampanyası başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katıldığı canlı yayında İstanbul’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından hem afet sürecine dair açıklamalarda bulundu hem de ön

Ekonomi 26.04.2025 04:08 Güncelleme: 08.10.2026 23:04 İsmail Polat Okuma Süresi: 1 dk
Yeni sosyal konut kampanyası başlıyor
Paylaş:
N

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, katıldığı canlı yayında İstanbul’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından hem afet sürecine dair açıklamalarda bulundu hem de önemli bir konut müjdesi verdi.

Bakan Kurum, 2025 yılının sonunda 81 ili kapsayacak geniş çaplı yeni bir sosyal konut kampanyası başlatacaklarını duyurdu. Dar gelirli vatandaşlara yönelik olacak bu kampanya kapsamında güvenli ve sağlıklı konutlar inşa edilecek. Bakan, TOKİ iş birliğiyle bugüne kadar 1.5 milyon konut yapıldığını, bunların 125 bininin İstanbul’da yer aldığını hatırlattı.

Ayrıca, İstanbul’daki 6.2 büyüklüğündeki son depremde az hasar gören binaların sahiplerine de destek verileceğini belirten Kurum, isteyen vatandaşların “Yarısı Bizden” kampanyasına dahil edileceğini söyledi. Bu kapsamda 101 az hasarlı bina için tespit yapıldığı, sayıların önümüzdeki günlerde netleşeceği bildirildi.

İstanbul'da halihazırda 44 bin konutun yapımı sürüyor. Bakan Kurum, yeni kampanya ile hem kiralık konut projelerinin hayata geçirileceğini hem de sosyal konut imkanlarının genişletileceğini belirtti.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Yenibir Gazete
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Ömer Fethi Gürer: “İthalat ihracattan 3 kat hızlı arttı”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Ömer Fethi Gürer: “İthalat ihracattan 3 kat hızlı arttı”
Büyütülmüş görsel