Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

11 ilde 'siber' suçlara yönelik operasyon

Adana merkezli 11 ilde düzenlenen siber dolandırıcılık operasyonunda hesaplarında 1 milyar 200 milyon liralık işlem hacmi bulunan 19 şüpheli yakalandı. Zanlılardan 17’si tutuklanırken, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

GÜNDEM 26.02.2026 11:20 Güncelleme: 08.10.2026 23:04 İsmail Polat 0 okuma Okuma Süresi: 1 dk
11 ilde 'siber' suçlara yönelik operasyon
Paylaş:
N

İçişleri Bakanlığı, siber suçlarla mücadele kapsamında Adana merkezli geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildiğini açıkladı. “Bilişim sistemleri kullanılarak nitelikli dolandırıcılık” ve “suçtan elde edilen mal varlığı değerlerini aklama” suçlarına yönelik operasyonda 11 ilde eş zamanlı baskınlar yapıldı.

Operasyonlar Pozantı Cumhuriyet Başsavcılığı ile Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütüldü.

Yatırım vaadiyle dolandırıcılık iddiası

Yürütülen soruşturmada şüphelilerin sosyal medya hesapları ve mesajlaşma grupları üzerinden vatandaşlarla iletişime geçtiği belirlendi. “Yatırım danışmanlığı” adı altında yüksek kazanç vaadinde bulunan zanlıların bu yöntemle çok sayıda kişiyi mağdur ettiği tespit edildi.

Şüphelilerin, elde ettikleri gelirleri yatırım, finans ve kripto danışmanlığı adıyla kurulan paravan şirketler üzerinden sisteme sokarak akladıkları öne sürüldü.

1,2 milyar liralık işlem hacmi

Yapılan incelemelerde zanlıların hesaplarında toplam 1 milyar 200 milyon liralık işlem hacmi bulunduğu belirlendi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan 19 şüpheliden 17’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 2 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

Paravan şirket ve yüzlerce hesaba el konuldu

Mali Suçları Araştırma Kurulu tarafından yapılan incelemeler sonucunda şüphelilere ait 1 bilişim ve yazılım şirketine el konuldu. Ayrıca 2 konut, 10 araç, 17 arsa ile 692 banka hesabı ve 8 kripto varlık hesabı hakkında da el koyma işlemi uygulandı.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Yenibir Gazete
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Polonyalıların tatil tercihi Türkiye oldu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Polonyalıların tatil tercihi Türkiye oldu