Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

AK Parti'den Danimarka'ya çok sert tepki!

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da gerçekleşen Kur'an-ı Kerim'e yönelik skandal eyleme bir kınama da AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten geldi.

Gündem 22.07.2023 13:12 Güncelleme: 08.10.2026 23:03 İsmail Polat 1 okuma Okuma Süresi: 1 dk
AK Parti'den Danimarka'ya çok sert tepki!
Paylaş:
N

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirilen eylemi kınadı.

Danimarka'da İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi "Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)" isimli marjinal grubun üyeleri Irak'ın Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yaktı. İslam karşıtı pankart açan ve İslam'a hakaret içeren sloganlar atan grup üyeleri, Irak bayrağını ve Kur'an-ı Kerim'i yere atarak üzerine bastı.

BÜYÜKELÇİLİK SALDIRISINI BAHANE ETTİLER

Daha sonra Kur'an-ı Kerim'i yakan provokatör grup bu anları sosyal medya hesaplarından canlı paylaştı. Kur'an-ı Kerim'i yakan grup, bu provokasyonu İsveç'in Bağdat Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıyı protesto etmek için düzenlediğini bildirdi.

"DANİMARKA YETKİLİLERİNİN BU DUYARSIZLIĞI NEFRET SUÇUNA DESTEK VERMEKTİR"

Kur'an-ı Kerim'i hedef alan saldırıyı lanetleyen AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, " Danimarka'da İslam düşmanı bir grubun kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirdiği eylemi lanetliyoruz. Din ve vicdan hürriyetine karşı gerçekleştirilen bu lanetli eylem, açık bir nefret suçudur. İslam'a ve Müslümanlara yönelik provokasyonlar karşısında Danimarka yetkililerinin duyarsızlığı bu nefret suçlarına destek vermeleri anlamına gelmektedir" dedi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Yenibir Gazete
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
16 yaşındaki Elvan 11 gündür kayıp!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
16 yaşındaki Elvan 11 gündür kayıp!
Büyütülmüş görsel