Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Gökhan Yüksel: Afetlere karşı güçlü adımlar atmalıyız

Kartal’da düzenlenen tsunami tahliye tatbikatına Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de katıldı. Öğrenciler, yoğun yağış altında güvenli alana tahliye edildi. Tatbikat, uluslararası bir proje kapsamında yapıldı.

Gündem 30.09.2025 09:49 Güncelleme: 08.10.2026 23:04 İsmail Polat Okuma Süresi: 2 dk
Gökhan Yüksel: Afetlere karşı güçlü adımlar atmalıyız
Paylaş:
N

İstanbul’un Kartal ilçesinde, olası Marmara Depremi sonrasında meydana gelebilecek tsunami riskine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla tahliye tatbikatı düzenlendi. Tatbikat, Kartal Hüseyin Saim Eken Ortaokulu'nda gerçekleştirildi.

Tatbikata İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Kartal ve Tuzla kaymakamlıkları ile belediyeleri, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının arama kurtarma ekipleri katıldı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de tatbikata bizzat katılarak öğrencilerle birlikte güvenli alana yürüdü.

Öğrenciler toplanma alanına tahliye edildi

Senaryo gereği önce deprem anında yapılması gereken “çök, kapan, tutun” hareketi uygulandı. Ardından öğrenciler, öğretmenleri ve ekiplerin yönlendirmesiyle okuldan tahliye edildi. Yaklaşık 1,2 kilometrelik güzergahta yürüyen öğrenciler, Atalar Spor Merkezi’ndeki toplanma alanına ulaştı. Tatbikat, yoğun yağmur altında gerçekleştirildi.

Tatbikata AFAD İl Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, Kartal Kaymakamı Edip Çakıcı ve Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel de katıldı. Yürüyüş boyunca öğrencilerle birlikte hareket eden protokol, güvenli alana ulaşarak süreci yerinde izledi.

Yüksel: Afetlere karşı güçlü adımlar atmalıyız

Tatbikat sonrasında açıklamalarda bulunan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, afetlere karşı her aşamada hazırlıklı olmanın önemine değindi. Yüksel, “Bugün burada yapılan çalışma, öğrencilerimizin duyarlılığını artırırken, bizlere de afetlere karşı daha güçlü adımlar atmamız gerektiğini hatırlattı. Çocuklarımızı duyarlılıkları için tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Tsunamiye hazır kent sertifikası verilecek

Tatbikat, UNESCO Hükümetler Arası Oşinografi Komisyonu (IOC) tarafından yürütülen CoastWAVE projesinin ikinci fazı kapsamında gerçekleştirildi. Proje ile Marmara Denizi’ne kıyısı olan yerleşim yerlerinde tsunami riskine karşı hazırlık kapasitesinin artırılması hedefleniyor.

İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinasyonunda yürütülen projeye, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Daire Başkanlığı (AKOM), İBB Deprem ve Zemin İnceleme Şube Müdürlüğü, Kartal ve Tuzla kaymakamlıkları ile belediyeleri de destek veriyor. Projenin sonunda Kartal ve Tuzla ilçelerine “tsunamiye hazır kent sertifikası” verilmesi planlanıyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Yenibir Gazete
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Marmara Denizi'nde 3.5 büyüklüğünde deprem
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Marmara Denizi'nde 3.5 büyüklüğünde deprem
Büyütülmüş görsel