Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

İstanbul'daki Suriyeliler kayıtlı oldukları illere dönecek

İstanbul dışında kayıtlı olmasına rağmen halihazırda İstanbul'da ikamet eden Suriye uyruklu yabancıların 24 Eylül'e kadar kayıtlı oldukları illere dönmeleri istendi.

Gündem 29.07.2023 09:54 Güncelleme: 08.10.2026 23:03 İsmail Polat Okuma Süresi: 1 dk
İstanbul'daki Suriyeliler kayıtlı oldukları illere dönecek
Paylaş:
N

İstanbul'da ikamet eden Suriye uyruklu yabancıların, 24 Eylül 2023 tarihine kadar kayıtlı oldukları illere dönmeleri gerektiği açıklandı. Göç idaresi başkanlığından yapılan açıklamada "İstanbul ili dışında kayıtlı olmasına rağmen halihazırda İstanbul ilinde ikamet eden geçici koruma kapsamındaki Suriye uyruklu yabancıların kayıtlı oldukları illere 24 Eylül 2023 tarihine kadar dönmeleri gerekmektedir" denildi.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı'nca yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İstanbul ili dışında kayıtlı olmasına rağmen halihazırda İstanbul ilinde ikamet eden geçici koruma kapsamındaki Suriye uyruklu yabancıların kayıtlı oldukları illere 24 Eylül 2023 tarihine kadar dönmeleri gerekmektedir.

YOL İZİN BELGESİ VERİLECEK

Söz konusu Suriye uyruklu yabancılara, 24 Eylül 2023 tarihine kadar İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğüne başvurmaları halinde, kayıtlı oldukları illere dönmek üzere yol izin belgesi verilecektir. 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem nedeniyle, depremden etkilenen illerden gelen ve kendilerine daha önce yol izin belgesi verilen geçici koruma kapsamındaki Suriye uyruklu yabancıların ikinci bir duyuruya kadar kalışlarına izin verilecektir."

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Yenibir Gazete
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Bahçeli'den muhalefete fon soruşturması tepkisi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Bahçeli'den muhalefete fon soruşturması tepkisi
Büyütülmüş görsel