Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Kadıköy İETT otobüs hatlarında değişiklik

İBB UKOME toplantısında alınan kararla, Kadıköy Meydanı Yayalaştırma Projesi kapsamında 13 otobüs hattının güzergahında düzenlemeye gidildi. Bazı hatların yeni son durağı Uzunçayır istasyonu olarak belirlendi.

GÜNDEM 31.07.2026 00:04 Güncelleme: 08.10.2026 23:04 İsmail Polat 0 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Kadıköy İETT otobüs hatlarında değişiklik
Paylaş:
N

YENİ BİR GAZETE - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında Kadıköy'deki toplu ulaşım hatlarıyla ilgili önemli bir karar alındı. Kadıköy Meydanı Yayalaştırma Projesi kapsamında rıhtım bölgesine ulaşım sağlayan bazı otobüs hatlarının güzergahları yeniden düzenlendi.

13 hattın son durağı değişti

Alınan karara göre, 13 otobüs hattının mevcut son durağı olan Kadıköy sahili yerine Uzunçayır istasyonu olarak belirlenmesi kararlaştırıldı. Yolcuların sahil bölgesine ulaşımı ise Uzunçayır-Kadıköy arasında çalışacak otobüs hattıyla sağlanacak.

Yeni düzenleme kapsamında 319 Kayışdağı-Kadıköy, 14BK Çekmeköy/Parseller-Kadıköy, 20Ü Ümraniye Tepeüstü/Kadıköy, 19 Ferhatpaşa/Yeditepe Üniversitesi-Kadıköy, 19T Ferhatpaşa-Kadıköy hatlarında değişikliğe gidildi.

Hangi hatlar etkilenecek?

Düzenlemeden 14DK İnkılap Mahallesi/Libadiye Caddesi-Kadıköy, 20E Esatpaşa-Kadıköy, 15TK Tokatköy-Kadıköy, 130Ş Şifa Mahallesi-Kadıköy, 18K Sultanbeyli-Kadıköy, 19EK Yenidoğan/Ataşehir-Kadıköy, 14A Alemdağ-Kadıköy ve 18D Sultanbeyli-Kadıköy hatları da etkilenecek.

Söz konusu hatların yeni son durağının Uzunçayır olmasıyla birlikte Kadıköy sahil bölgesindeki araç yoğunluğunun azaltılması ve yayalaştırma projesinin desteklenmesi hedefleniyor.
HABER BİLGİSİ
Kaynak: Yenibir Gazete
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Merve Özbey sağlık durumunu açıkladı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Merve Özbey sağlık durumunu açıkladı