Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Organize suçlarla mücadelede yeni adım

Adalet Bakanı Akın Gürlek adli süreçlerin daha hızlı yürütülmesi amacıyla 81 ildeki başsavcılıklara kapsamlı bir genelge gönderildiğini açıkladı. Yeni düzenlemeyle suç şebekelerine karşı topyekun ve sıfır toleranslı bir dönem başlıyor.

GÜNDEM 22.06.2026 19:20 Güncelleme: 08.10.2026 23:04 İsmail Polat 0 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Organize suçlarla mücadelede yeni adım
Paylaş:
N

YENİ BİR GAZETE - Hükümetin kamu düzenini sarsan ve vatandaşların huzurunu kaçıran suç şebekelerine yönelik operasyonları hız kesmeden sürüyor. Adalet Bakanlığı adli mekanizmanın işleyişini hızlandırmak ve operasyonların etkinliğini artırmak amacıyla yeni bir hukuki mevzuatı devreye soktu.

Soruşturmaları uzman savcılar yürütecek

Yayımlanan yeni talimat uyarınca yasa dışı yapılarla ilgili yürütülen tüm hukuki süreçler doğrudan alanında uzmanlaşmış yargı mensuplarına devredilecek. Gerekli görülen durumlarda dosyalar için birden fazla kamu görevlisi atanırken güvenlik güçleriyle adliye arasındaki bilgi akışı kesintisiz olarak sağlanacak.

Siber suçlar ve finans kaynakları hedefte

Bakan Akın Gürlek illegal oluşumların sadece sokaklardaki uzantılarıyla değil mali kaynaklarıyla da mücadele edileceğini vurguladı. Dijital varlıklar, internet üzerinden oynatılan yasa dışı kumar gelirleri ve sosyal medyadaki çete propagandalarına karşı da yargısal yaptırımlar en üst sınırdan uygulanacak.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Yenibir Gazete
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Polonyalıların tatil tercihi Türkiye oldu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Polonyalıların tatil tercihi Türkiye oldu