Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 10 Ağustos ve 27 Ekim’de meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki depremlerin ardından ekiplerin yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Çok sayıda artçı sarsıntının yaşandığı bölgede yeni bir karar alındı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Belgin Uygur, Sındırgı’nın afet bölgesi ilan edildiğini duyurdu.
Belgin Uygur: “Devlet süreci ciddiyetle yürütüyor”
Belgin Uygur yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) 1530876 sayılı kararıyla Sındırgı’nın “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edildiğini belirtti.
Belgin Uygur, “Bu karar, devletimizin süreci ciddiyetle yürüttüğünün ve sahadaki tüm çalışmaların kurumsal düzeyde takip edildiğinin en açık göstergesidir. Sındırgı’da yaşanan depremin ilk anından itibaren biz sahadaydık. Planlı, hızlı ve kararlı biçimde, devletimizin tüm kurumları ve teşkilatımızla birlikte çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz” dedi.
22 bin 616 binada hasar tespiti tamamlandı
Uygur, ilçedeki hasar tespit çalışmalarına ilişkin bilgileri de paylaştı. Buna göre 22 bin 616 binada, toplam 33 bin 813 bağımsız bölümde inceleme yapıldı. Bu süreçte 560 binada 898 bağımsız bölümün güçlendirme veya yenileme ihtiyacı belirlendi.
Vatandaşların barınma ihtiyacı için 25 milyon TL kaynak sağlandığını ifade eden Uygur, bu kapsamda;
- Sındırgı Belediyesine 2 milyon 500 bin TL acil yardım ödeneği,
- 7 muhtarlığa 35 bin TL,
- 107 haneye 2 milyon 140 bin TL taşınma yardımı,
- 60 haneye 6 milyon 600 bin TL taşınma ve barınma desteği,
- 2 haneye 104 bin TL eşya yardımı,
- 167 aileye toplam 8 milyon 740 bin TL nakdi destek sağlandığını açıkladı.