Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Türkiye'den KKTC'ye arama kurtarma desteği

İçişleri Bakanlığı, Girne-Taşucu seferini yapan ve içerisinde 267 kişinin bulunduğu "FİLOJET" isimli yolcu gemisinin su alması üzerine bölgede geniş çaplı arama kurtarma çalışması başlatıldığını bildirdi.

Gündem 30.08.2026 16:42 Güncelleme: 08.10.2026 23:04 İsmail Polat Okuma Süresi: 1 dk
Türkiye'den KKTC'ye arama kurtarma desteği
Paylaş:
N

YENİ BİR GAZETE - İçişleri Bakanlığı, KKTC'nin Girne açıklarında batma tehlikesi geçiren FİLOJET isimli yolcu gemisine yönelik yürütülen arama kurtarma operasyonuna ilişkin açıklama yaptı. Bakanlığın açıklamasına göre, 30 Ağustos 2026 tarihinde Girne Limanı'ndan Mersin Taşucu Limanı'na gitmek üzere denize açılan geminin, limanın 4 mil açığında su almaya başladığı bilgisi alındı.

Çok sayıda hava ve deniz unsuru sevk edildi

İhbarın ardından bölgeye Türkiye ve KKTC'den çok sayıda ekip yönlendirildi. Arama kurtarma çalışmalarının, ilgili birimler arasında koordinasyon sağlanarak sürdürüldüğü bildirildi.

KKTC Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 4 yüzer unsur ile AKGÜNLER 3 isimli yolcu gemisi bölgede görevlendirildi. Türkiye tarafından ise Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 5 yüzer unsur ve 2 Sahil Güvenlik helikopteri bölgeye sevk edildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı da çalışmalara destek veriyor

Bölgede yürütülen arama kurtarma faaliyetlerine Deniz Kuvvetleri Komutanlığı da destek sağladı. Bu kapsamda 6 deniz unsurunun görevlendirildiği açıklandı.

İçişleri Bakanlığı, arama kurtarma çalışmalarının Türkiye ve KKTC'deki ilgili birimler arasında koordinasyon içerisinde ve titizlikle devam ettiğini bildirdi.
HABER BİLGİSİ
Kaynak: Yenibir Gazete
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete tepki
Büyütülmüş görsel