Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Maltepe 10 Kasım'da Ata'sını anacak

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, Maltepe'de saygı zinciri ve saygı dalışıyla anılacak.

İstanbul 07.11.2018 12:35 Güncelleme: 08.10.2026 23:03 İsmail Polat Okuma Süresi: 1 dk
Maltepe 10 Kasım'da Ata'sını anacak
Paylaş:
N

Maltepe Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 80. yılında, binlerce kişinin katılacağı “Ata'ya Saygı Zinciri” ve 25 dalgıcın katılacağı “Ata'ya Saygı Dalışı” etkinliği ile anacak. 


Maltepe'deki anma etkinlikleri kapsamında sahilde, “Ata'ya Saygı Zinciri” oluşturulacak ve Atatürk mavi gözleriyle denizden çıkacak. Uzun yıllardır İstanbul'da çalışan, Atatürk aşığı İngiliz ressam Ned Pamphilon'a ait “Atatürk'ün Gözleri” tablosu, Atatürk posteri ve dev Türk bayrağını sönmeyen meşaleler eşliğinde denizden çıkarılacak.


Etkinlikler çerçevesinde saat 08.00'dan itibaren, Bostancı sahilinden Küçükyalı'ya kadar insan zinciri oluşturulup, Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 9'u 5 geçe saygı duruşunda bulunulacak. 


Maltepe Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu da, Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirecek.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Yenibir Gazete
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
MHP Milletvekili Zuhal Karakoç kazada yaralandı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
MHP Milletvekili Zuhal Karakoç kazada yaralandı
Büyütülmüş görsel