Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Enflasyon üretimi vurdu Türk şirketler Mısır'a kaçıyor!

Türkiye'de yüzde 60'ı aşan enflasyondan bunalan Türk şirketleri, Türkiye'de üretim yapmak yerine Mısır'ı tercih ediyor. Mısır’daki Türk yatırımları 2,5 milyar doları aşmış durumda.

Manşet 20.11.2023 13:38 Güncelleme: 08.10.2026 23:03 İsmail Polat Okuma Süresi: 1 dk
Enflasyon üretimi vurdu Türk şirketler Mısır'a kaçıyor!
Paylaş:
N
Yaklaşık 10 yıllık bir aranın ardından yeniden yakınlaşan Türkiye ve Mısır, ticari iş birliklerini hızla artırıyor. Son olarak geçen hafta AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi sırasında Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi ile görüştü. İki liderin objektiflere yansıyan samimi görüntüleri, Türkiye ile Mısır arasında yeni açılan beyaz sayfayı da özetliyor.

ŞİRKETLER MISIR'I TERCİH EDİYOR

İlişkilerin düzelmesi sonrasında özellikle Türkiye'de yüzde 60'ı aşan enflasyondan bunalan Türk şirketleri, Türkiye'de üretim yapmak yerine Mısır'ı tercih ediyor. Pek çok sektörden Türk markaları, üretim üslerini Mısır'a taşırken ülkedeki Türk yatırımlarının büyüklüğü 2,5 milyar doları aştı.
HABER BİLGİSİ
Kaynak: Yenibir Gazete
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Meteoroloji'den 2 bölge için sağanak uyarısı!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Meteoroloji'den 2 bölge için sağanak uyarısı!
Büyütülmüş görsel