Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Çetin Emeç ve Sinan Ercan anılıyor

Silahlı saldırı sonucu katledilen Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç ile şoförü Sinan Ercan anılıyor.

MEDYA 07.03.2022 08:02 Güncelleme: 08.10.2026 23:03 İsmail Polat 0 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Çetin Emeç ve Sinan Ercan anılıyor
Paylaş:
N

Hürriyet Gazetesi genel yayın yönetmenliğini yürütürken, 7 Mart 1990 günü silahlı saldırı sonucu katledilen Çetin Emeç ile şoförü Sinan Ercan anılıyor.

Çetin Emeç kimdir?

İstanbul’da 1935 yılında doğan Çetin Emeç, Galatasaray Lisesi’nin ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Mesleğe babası Ragıp Emeç’in sahip olduğu Son Posta Gazetesi’nde henüz 17’sinde başlamıştı. Babasının DP’den milletvekili olması ve 1960 darbesinde tutuklanması üzerine gazetenin başına geçti. 1972 yılında Hürriyet’te çalışmaya başladı. 


Genel Yayın Müdürüyken Milliyet’e Genel Yayın Yönetmeni olarak transfer oldu. 1986’da koordinatör olarak yeniden Hürriyet’e döndü. 


7 Mart 1990 sabahı Suadiye’deki evinin önünde, İslami Hareket örgütü üyesi teröristler tarafından şoförü Sinan Ercan’la birlikte öldürüldü. 


Hürriyet çalışanları ve gazeteciler bugün Çetin Emeç’i Zincirlikuyu’daki, Sinan Ercan’ı da Karacaahmet’teki kabirleri başında anacak.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Yenibir Gazete
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Astronotlar Antalya'da uzayın geleceğini konuştu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Astronotlar Antalya'da uzayın geleceğini konuştu