Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

RTÜK Fatih Portakal'a faturayı kesti!

RTÜK, Fatih Portakal'ın, 'Türkiye'yi sömürgeci' ilan eden sözlerine ceza verdi..

Medya 06.02.2020 13:41 Güncelleme: 08.10.2026 23:03 İsmail Polat Okuma Süresi: 1 dk
RTÜK Fatih Portakal'a faturayı kesti!
Paylaş:
N

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, yaptıkları yayınlardaki ihlaller nedeniyle 6 kanala para cezası uyguladı.


Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nca (RTÜK), 6 kanala para cezası uygulandı.


Türkiye'nin Akdeniz'deki egemenlik faaliyetleri hakkında 6 Ocak tarihinde ekrana yansıtılan haberler sırasında sunucu Fatih Portakal'ın, 'Türkiye'yi sömürgeci' ilan eden sözleri RTÜK'de görüşülerek cezalandırıldı.

Üst Kurul, Portakal'ın 6112 sayılı Kanun'un 8'inci maddesinde yer alan, 'tarafsızlık, gerçeklik ve doğruluk ilkelerini esas almak ve toplumda özgürce kanaat oluşumuna engel olmamak zorundadır' hükmünü ihlal ettiğini tespit ederek kanala ağır idari para cezası uyguladı.

DEPREM YAYINLARI İNCELENDİ


RTÜK ayrıca, izleme uzmanlarının deprem yayınlarına ilişkin raporlarını da ele aldı. Elazığ'da yaşanan depreme ilişkin halkı sorumlu yayıncılık anlayışıyla bilgilendirmekten ziyade izleyicilerde korku, panik, endişe ve karamsarlık duyguları oluşturacak nitelikte yayın yaptığı gerekçesiyle de 5 kanala para cezası uygulandı.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Yenibir Gazete
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Maltepe'deki bina faciasında korkunç şüphe!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Maltepe'deki bina faciasında korkunç şüphe!
Büyütülmüş görsel