Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Arınç'tan Yargıtay'a CHP için acil çağrı

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, ana muhalefet partisine yönelik verilen mutlak butlan kararına ilişkin hukuki tartışmaları yakından takip ettiğini belirterek, Yargıtay'ın dosyayı bir an önce karara bağlaması gerektiğini savundu.

SİYASET 03.06.2026 16:40 Güncelleme: 08.10.2026 23:04 İsmail Polat 1 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Arınç'tan Yargıtay'a CHP için acil çağrı
Paylaş:
N

Siyaset dünyasının deneyimli ismi, Cumhuriyet Halk Partisi içinde yaşanan yönetim krizinin ve hukuki belirsizliğin Türk demokrasisine zarar verdiğini ifade etti. Sosyal medya platformu üzerinden kamuoyuna seslenen eski meclis başkanı, yargı makamlarının elini çabuk tutması gerektiğini ve ana muhalefet partisinin içinde bulunduğu kaos ortamının ancak yüksek mahkemenin vereceği nihai kararla çözülebileceğini vurguladı.

Bahçeli ve Bakırhan'ın açıklamalarına destek

Yasal sürecin uzamasının doğuracağı risklere dikkat çeken Bülent Arınç, parlamento çatısı altında liderlerin yaptığı son değerlendirmeleri de haklı bulduğunu dile getirdi. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın meclis grup toplantılarında yaptıkları konuşmaları yakından takip ettiğini belirten siyasetçi, her iki ismin de mevcut idari karmaşanın son bulması yönündeki ivedi karar çağrılarına katıldığını açıkladı.

Türk siyasetinin itibarı zarar görmemeli

Yargıtay kurullarının hukuka ve hakkaniyete en uygun kararı gecikmeden vermesi gerektiğini savunan tecrübeli devlet adamı, sürecin uzamasının ülkenin siyasi dengelerini olumsuz etkilediğini belirtti. Bu konudaki görüşlerini daha önce de paylaştığını hatırlatan Bülent Arınç, Türkiye'nin ana muhalefet partisinde yaşanan liderlik ve yönetim boşluğunun hem iç siyasette riskler barındırdığını hem de Türkiye'nin dış dünyadaki itibarı açısından sorun teşkil ettiğini söyleyerek yüksek yargıya çağrısını yineledi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Yenibir Gazete
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
PKK silahları ne zaman bırakıyor?
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
PKK silahları ne zaman bırakıyor?