Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Kılıçdaroğlu'ndan flaş Maltepe mesajı

Kemal Kılıçdaroğlu, "Adalet istemek ne zamandan beri birilerinin iznine ve lütfuna bağlı oldu?" dedi.

SİYASET 06.07.2017 10:03 Güncelleme: 08.10.2026 23:03 İsmail Polat 0 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Kılıçdaroğlu'ndan flaş Maltepe mesajı
Paylaş:
N

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki için Ankara Güvenpark'tan başlattığı yürüyüşünün 22. gününe  Kocaeli'nin Tavşancıl mevkisinden başladı. 

Yürüyüş öncesi Milli Mücadele'nin önemli isimlerinden Yahya Kaptan'ın  mezarını ziyaret edip dua eden Kılıçdaroğlu, Yahya Kaptan'ın, Cumhuriyetin  Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün nutkunda uzun uzun söz ettiği bir  milli kahraman olduğunu anlattı.   

Kılıçdaroğlu, "Fatihamızı okuduk, duamızı ettik, Allah rahmet eylesin.  Bu ülkenin bağımsızlığı için mücadele eden, hayatını veren herkese şükran  borçluyuz. Onları rahmetle anmak ve onları her zaman ve her ortamda, her yerde  anmak bizim temel görevlerimizden birisidir." diye konuştu. Terör örgütü DEAŞ'ın Telafer'de Türkmenleri katlettiği haberlerine  ilişkin Kılıçdaroğlu, "200 Türkmen'in, kadın yaşlı çocuk demeden herkesi  katletmeleri gerçekten hepimizi üzüyor. Gençlik kollarımız Irak'taki Türkmenlere  yardım götürüyor. Şu anda Telafer bölgesindeler. Dolayısıyla bu yürüyüşü yaparken  yardımlarımızı yurt dışındaki Türkmenleri düşünerek yapmayı sürdürüyoruz."  ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin en barışçıl eylemini yaptıklarını dile  getirerek, 450 kilometreyi kimsenin burnu kanamadan, kimseye kötü söz söylemeden,  herkesi kucaklayarak, yollarına devam ettiklerini belirtti. Provokasyon yapılmak istendiğini, bunlara alkışla karşılık  verdiklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:   

"Hiç kimse şunu unutmasın, biz bu yürüyüşü 'adalet' altında yapıyoruz.  Toplumun 80 milyonu için yapıyoruz biz bu yürüyüşü. Adalet hepimizin ortak  ihtiyacıdır. İnsanlığın ortak değeridir adalet. Yine bazı çevreler 'Efendim  yürüyorsunuz ama biz izin veriyoruz.' Ne demek izin veriyoruz? Bu bizim anayasal  hakkımız. İnsan olarak hakkımız. Adalet istemek ne zamandan beri birilerinin  iznine ve lütfuna bağlı oldu? Bunu anlamakta gerçekten zorluk çekiyorum. Pazar  gününe yaklaşıyoruz. İnşallah hiç kimsenin burnu kanamadan hep birlikte  Maltepe'de olacağız. Türkiye'ye ve dünyaya sesleneceğiz. Bu yürüyüşü niçin, hangi  gerekçeyle yaptık, ne istiyoruz? Bunu anlatacağız."

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Yenibir Gazete
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Berna Laçin hakkında soruşturma
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Berna Laçin hakkında soruşturma