Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, Etimesgut Bağlıca Bulvarı'nda hizmete giren Cumhuriyet Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi’nin açılış töreninde basın mensunlarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Son dönemde bazı büyükşehir belediye başkanlarının partilerinden istifa ederek iktidar safına geçmesi veya bağımsız kalmasıyla alevlenen "transfer" tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Yavaş, sürecin arka planına dikkat çekti.
"Sorumluluk seçmene karşıdır, hesabı sandıkta verilir"
Gazetecilerin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın istifaları ile AK Parti’ye geçiş süreçlerini hatırlatması üzerine konuşan Yavaş, partiler arası bu yoğun geçişlerin nedenlerinin sorgulanması gerektiğini belirtti. Yavaş, "Önce bu parti değiştirmenin sebebini bir araştırmak lazım. Sebebini araştırırsanız bir şeyler ortaya çıkar; çünkü şimdiye kadar bu kadar yoğunlukta bir parti değiştirme olmamıştı. Bunu özellikle parti değiştiren belediye başkanlarımıza da sorun, onlar bir cevap vereceklerdir. Vermezlerse de inşallah zaman içerisinde bunların sebepleri ortaya çıkacaktır. Kendisini seçen insanlara karşı belediye başkanları sorumludur. Bu parti değiştirenler de o hesabı sandıkta vereceklerdir" dedi.
"Rozetimizi çıkardık, Ankara halkına eşit hizmet veriyoruz"
Kendisinin bağımsız belediye başkanlığı konumunu koruduğunu hatırlatan Mansur Yavaş, siyasi ayrışmaların ötesinde tüm seçmen tabanına hizmet ettiklerini ifade etti. Yavaş, "Biz şu anda bağımsızız. Ankara halkına eşit bir şekilde hizmet ediyoruz. Bağımsız kalırken de malum, Cumhuriyet Halk Partisi ve YENİ Parti ayrışması oldu. Onların birini diğerine tercih etmeden—tabanı, yani bizi bu makama getiren insanları kastediyorum—rozetimizi çıkarmış bir vaziyette tüm Ankara'ya hizmet etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
"Tarihi Kentler Birliği'nde her görüşten başkanla uyum içindeyiz"
Başkanı olduğu Tarihi Kentler Birliği bünyesindeki diyalog ortamına da değinen Yavaş, yerel yönetimlerde iş birliğinin önemini vurguladı. Birlikteki yönetimin ortak akılla şekillendiğini belirten Yavaş, "Tarihi Kentler Birliği'nde böyle bir oluşum yaptık, son derece memnunuz. Çünkü burası bizim şahsi malımız değil, geçmişten bize kalan bir mirastır. Bunu geleceğe taşımak için elbette her görüşten belediye başkanı iş birliği yapmak zorundadır. Gayet uyumlu bir çalışma yapıyoruz" ifadelerini kullandı.