Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Meclis'te 'cumhurbaşkanı aday gösterme' süreci başlıyor

Seçim takvimi uyarınca, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimi için Meclis'te grubu bulunan partilerin, adaylarını kesinleştirmeleri gerekiyor.

SİYASET 15.03.2023 08:18 Güncelleme: 08.10.2026 23:03 İsmail Polat 0 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Meclis'te 'cumhurbaşkanı aday gösterme' süreci başlıyor
Paylaş:
N

AK Parti Grubu yarın basına kapalı olarak, Grup Başkanı İsmet Yılmaz başkanlığında toplanacak. Toplantıda; 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimi için Anayasa, TBMM İçtüzüğünün ilgili maddeleri ve hükümleri gereği AK Parti grubu tarafından gösterilecek adayın belirlenmesi için oylama yapılacak. AK Parti Grubu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, cumhurbaşkanı adayı göstermek için grup kararı alacak ve tek aday olarak milletvekili imzasıyla oylama yapılacak.

AK PARTİ'DE İMZA SÜRECİ YARIN BAŞLIYOR

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin de gazetecilere yaptığı açıklamada; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığı için yarından itibaren AK Parti Grubunda imza toplanacağını duyurdu.

Bu doğrultuda AK Parti ve MHP'nin oluşturduğu ve BBP'nin destek verdiği 'Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacak. Üç partiden toplanacak imzalarla, Erdoğan, cumhurbaşkanı adayı gösterilecek ve imzalar YSK'ya teslim edilecek.

CHP grubu da önümüzdeki hafta pazartesi günü kapalı bir toplantı yapacak. Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için grupta sandık kurulacak gizli oylama sonucunda Kılıçdaroğlu da Millet İttifakı'nın ortak cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilecek. Adaylık sürecinde, Millet İttifakı'nı oluşturan partilerin ayrı ayrı yüz bin imza toplaması formülünü de değerlendiren ortaklar; parti gruplarının kararıyla aday gösterme yöntemine karar verdi. Bu doğrultuda grupta yapılacak seçimin ardından Kılıçdaroğlu resmen aday olarak YSK'ya bildirilecek.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Yenibir Gazete
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Berna Laçin hakkında soruşturma
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Berna Laçin hakkında soruşturma