Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Fenerbahçe, Aston Villa'ya 6 golle kaybetti

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. haftasında İngiliz temsilcisi Aston Villa'ya konuk olan Fenerbahçe, sahadan 6-0'lık farklı bir mağlubiyetle ayrılarak Devler Ligi'nde ağır bir darbe aldı.

Spor 14.10.2026 23:52 Güncelleme: 14.10.2026 23:58 İsmail Polat Okuma Süresi: 1 dk
Fenerbahçe, Aston Villa'ya 6 golle kaybetti
Paylaş:
N

YENİ BİR GAZETE - UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, gruptaki ikinci maçında İngiltere'nin Aston Villa takımıyla deplasmanda karşı karşıya geldi.

Villa Park Stadyumu'nda oynanan mücadelede ev sahibi ekip, maça hızlı bir başlangıç yaptı. Karşılaşmanın 12. dakikasında köşe vuruşu sonrası ceza sahası içindeki karmaşada Manzambi'nin şutunda Skriniar'a çarpan top filelerle buluştu ve Aston Villa 1-0 öne geçti.

Oyunun kontrolünü elinde tutan İngiliz ekibi, 31. dakikada savunmadaki hatayı değerlendiren Jackson ile skoru 2-0'a getirdi. Fenerbahçe 34. dakikada Oğuz Aydın'ın üst direkten dönen şutuyla gole çok yaklaşsa da, 39. dakikada yine Jackson'ın ayağından kalesinde gördüğü golle ilk yarıyı 3-0 geride kapattı.

İkinci yarıda fark açıldı

Mücadelenin ikinci yarısında da oyun üstünlüğünü sürdüren Aston Villa, 67. dakikada İsmail Yüksek'in ceza sahası içindeki müdahalesi sonrası penaltı kazandı. Topun başına geçen Barkley, skoru 4-0'a taşıdı.

Bu golden kısa süre sonra, 71. dakikada Barkley'in ceza sahası dışından çektiği şut Bartuğ Elmaz'a çarparak ağlara gitti ve durum 5-0 oldu. Maçın 90. dakikasında savunma arkasında topla buluşan Tammy Abraham müsabakanın skorunu belirleyen golü attı.

6-0'lık mağlubiyetin ardından Fenerbahçe grupta 1 puanda kalırken, Aston Villa puanını 6'ya yükseltti.

Sarı-lacivertliler gruptaki bir sonraki maçında sahasında Slavia Prag'ı konuk edecek.

Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Riyad'da patlama sesleri kesilmiyor!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Riyad'da patlama sesleri kesilmiyor!
Büyütülmüş görsel