Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Fransa basını Galatasaray'ın zaferini manşetlere taşıdı

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 3. haftasında Fransa deplasmanında Lille'i 4-2 mağlup eden Galatasaray'ın geriden gelerek elde ettiği galibiyet, Fransız medyasında geniş yankı uyandırdı.

Spor İsmail Polat Okuma Süresi: 2 dk
Fransa basını Galatasaray'ın zaferini manşetlere taşıdı
Paylaş:
N

YENİ BİR GAZETE - UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 3. haftasında Pierre-Mauroy Stadı'nda oynanan müsabakada temsilcimiz Galatasaray, ev sahibi Lille'i 4-2 mağlup ederek Devler Ligi'ndeki ilk galibiyetini ve puanlarını hanesine yazdırdı. Yunus Akgün'ün erken golüyle öne geçen sarı-kırmızılılar, Soriba Diaoune'nin gollerine engel olamayarak geriye düşse de Aleksey Batrakov, Lucas Torreira ve Victor Osimhen'in golleriyle unutulmaz bir geri dönüşe imza attı.

Fransız basını Lille'in çöküşünü manşetlere taşıdı

Karşılaşmanın ardından Fransız spor basını, Lille'in sergilediği performansı sert ifadelerle eleştirirken Galatasaray'ın üstün oyununu öne çıkardı. So Foot gazetesi maçı "Lille kendi evinde Galatasaray tarafından yağmalandı" ifadeleriyle duyururken, Le Progrès "Galatasaray'a ezilen Lille, Şampiyonlar Ligi'nde tutunamıyor" başlığını kullandı. L'Equipe gazetesi ise Soriba Diaoune'nin iki golüne rağmen Lille'in Galatasaray karşısında yıkıldığını vurguladı. L'Indépendant "Lille evinde Galatasaray tarafından süpürüldü" değerlendirmesini yaparken, Eurosport "Bir tokat daha, hâlâ sıfır puan" başlığıyla Fransız ekibinin krizine dikkat çekti.

Victor Osimhen'in tavrı ve eski takımına saygısı takdir topladı

Müsabakanın ardından Fransız medyasının en çok ilgi gösterdiği isimlerden biri de Lille'in eski santrforu Victor Osimhen oldu. Fransız basınında yer alan değerlendirmelerde, fileleri havalandırdıktan sonra tribünlere saygı göstererek gol sevinci yaşamayan Nijeryalı yıldızın zarafeti ve performansı övgüyle aktarıldı. Maçın ardından açıklamalarda bulunan Osimhen, stattaki atmosferin kendisi için duygusal anlam taşıdığını belirterek kazandıkları için mutlu olduğunu ancak eski kulübü Lille'e başarılar dilediğini ifade etti. Oyundan çıkarken Fransız taraftarlarca alkışlanan yıldız oyuncunun bu tutumu takdir kazandı.

Kaleci Berke Özer eleştirilerin hedefi oldu

Lille kalesini koruyan milli futbolcu Berke Özer ise Fransız basınında eleştirilen isimlerin başında yer aldı. L'Equipe oyuncu puanlamalarında "Diaoune coştu, Özer battı" başlığını kullanırken, La Voix du Nord gazetesi savunma hattı ile kaleci Berke Özer'in yaptığı kritik hataların Lille'i oyundan düşürdüğünü aktardı.

Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Nurişler Çetesi'ne 970 sayfalık iddianame!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Nurişler Çetesi'ne 970 sayfalık iddianame!
Büyütülmüş görsel
WhatsApp
İhbar Hattı