Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında Okan Buruk'un yönetimindeki Galatasaray, deplasmanda İlhan Palut'un çalıştırdığı TÜMOSAN Konyaspor ile karşı karşıya geldi. Konya Büyükşehir Stadyumu'nda oynanan mücadelede üstün bir futbol sergileyen sarı-kırmızılı ekip, sahadan 4-0'lık net bir galibiyetle ayrıldı.
Karşılaşmaya hızlı başlayan Galatasaray, 12. dakikada Victor Osimhen'in kafa golüyle öne geçti. Maçın 28. dakikasında Yunus Akgün farkı ikiye çıkarırken, ilk yarı konuk ekibin 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi. İkinci devrede de etkili oyununu sürdüren sarı-kırmızılılar, 49. dakikada Aleksey Batrakov ve 55. dakikada penaltıdan Rafael Leao'nun kaydettiği gollerle skoru belirledi.
Galatasaray Süper Lig'de galibiyet serisini 4 maça çıkardı
Bu galibiyetle ligdeki puanını 25'e yükselten Galatasaray, maç fazlasıyla en yakın rakibinin 5 puan önünde zirvedeki yerini korudu. Ligdeki son puan kaybını 6. haftada deplasmanda Trabzonspor'a karşı yaşayan sarı-kırmızılı ekip, sonrasındaki 4 müsabakayı da kazanarak başarılı bir seri yakaladı. Süper Lig'deki gol yükünü 9 golle Nijeryalı futbolcu Victor Osimhen sırtlarken, takım milli ara öncesinde Şampiyonlar Ligi'nde 3 Kasım Salı günü sahasında Almanya temsilcisi Stuttgart'ı konuk etmeye hazırlanıyor.
Konyaspor karşısında Abdülkerim Bardakcı cezası nedeniyle forma giymedi
Karşılaşmada sarı-kırmızılı takımın deneyimli futbolcusu Abdülkerim Bardakcı, eski takımı Konyaspor'a karşı sahada yer alamadı. Ligin 9. haftasında Fenerbahçe'yi 2-1 yendikleri mücadelenin ardından yaşanan olaylar sebebiyle kırmızı kart cezalısı olan Bardakcı, bu kritik deplasmanda takımını yalnız bıraktı. Konyaspor ise aldığı bu yenilgiyle ligde altıncı mağlubiyetini yaşadı.