Sezon başında Lokomotiv Moskova'dan transfer edilen ve sergilediği performansla kısa sürede taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Aleksey Batrakov, Şampiyonlar Ligi'nde Stuttgart'a attığı iki golle adeta devleşti. 21 yaşındaki Rus 10 numaranın Alman ekibi karşısındaki muazzam oyunu Türkiye'nin yanı sıra ülkesi Rusya'da da geniş yankı uyandırdı. Şampiyonlar Ligi'ndeki 4 maçta 4 gole ulaşan genç yıldız, hem Rus basınının manşetlerini süsledi hem de UEFA teknik gözlem grubunun övgüsünü aldı.
Rus basınında Batrakov rüzgarı: "Avrupa'yı sallıyor"
Rus medya organlarında genç futbolcunun performansına geniş yer ayrıldı. Sport Box ve Championat, Batrakov'un üç dakika içinde attığı iki golle Galatasaray'a galibiyeti getirdiğini vurgularken, gollerin ardından statta geleneksel Rus şarkısı Kalinka çalındığını ve stadyumda coşku yaşandığını belirtti. Sport Express ve Sport, oyuncunun Şampiyonlar Ligi'nde üst üste üçüncü maçında da fileleri havalandırdığına dikkat çekti. Soccer.ru'ya konuşan oyuncunun menajeri Vadim Shpinev, Batrakov'un Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk 4 golüne Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo'dan daha hızlı ulaştığını vurguladı.
55 milyon euroluk serbest kalma maddesi endişesi
Sport24 ve Sovsport ise Türk taraftarların büyük sevinç yaşadığı genç oyuncu için dev kulüplerin devrede olduğunu, taraftarların ise sözleşmedeki "55 milyon Euro"luk serbest kalma maddesi nedeniyle oyuncunun kısa sürede başka bir devi transfer olmasından endişe duyduğunu aktardı. UEFA Teknik Gözlem Grubu da Batrakov'un ilk goldeki mükemmel top kontrolü ile ikinci goldeki kusursuz alan yaratma ve bitiricilik becerisini överek, Victor Osimhen'in arkasındaki rolünün takımın hücum gücü için kilit önemde olduğunu raporladı.