Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Özgür Özel İsmail Arı'yı cezaevinde ziyaret etti

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Sincan Cezaevi'nde 16 gündür tutuklu bulunan gazeteci İsmail Arı'yı ziyaret ederek sağlık durumunun iyi ve moralinin yüksek olduğunu belirtti.

Medya İsmail Polat Okuma Süresi: 2 dk
Özgür Özel İsmail Arı'yı cezaevinde ziyaret etti
Paylaş:
N

YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, Sincan Cezaevi'nde 16 gündür tutuklu bulunan BirGün gazetesi muhabiri İsmail Arı’yı cezaevinde ziyaret etti. Ziyaret sonrasında gazeteye açıklamalarda bulunan Özel, gazeteciyi bir kez daha cezaevi ortamında ziyaret etmekten duyduğu üzüntüyü dile getirirken, İsmail Arı'nın sağlık durumunun iyi ve moralinin yüksek olduğunu aktardı. Arı'nın kendisine mesleğine olan bağlılığını ilettiğini belirten Özel, tutuklu gazetecinin 19 Kasım’daki duruşmasına tüm meslektaşlarını ve dostlarını davet ettiğini söyledi.

Tutuklama kararına sert tepki ve akademik kurumlar vurgusu

Ziyaret esnasında yaşanan tutuklama sürecini eleştiren Özgür Özel, İsmail Arı’nın dönemin RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’e cevap hakkını kullandırmak istediği için yargılandığını ve cezaevinde bulunduğunu vurguladı. Mevcut hukuki tablonun kabul edilemez olduğunu savunan YENİ Parti Genel Başkanı, "Eğer bu tutukluluk normal görülüyorsa Türkiye’deki tüm hukuk fakültelerinin ve iletişim fakültelerinin kapatılması lazım. O düzeyde bir adaletsizlikle karşı karşıyayız" ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin yaşadığı hukuki sorunlar ve ortak çalışma fikri

Görüşmede yalnızca İsmail Arı'nın durumunun değil, basın kulvarında görev yapan diğer gazetecilerin karşılaştığı adli süreçlerin de ele alındığını belirten Özel; Mustafa Balcı, Murat Ağırel, Şaban Sevinç, İsmail Saymaz, Merdan Yanardağ ve Tuğba Tekerek gibi isimlerin yaşadığı mağduriyetlerin konuşulduğunu ifade etti. Özel, cezaevindeki görüşmede Türkiye'deki mevcut adli süreçleri ve tutuklamaları ele alan "Tuhaf tutukluluklar ülkesi" başlığı altında bir çalışma yapılması fikri üzerinde sohbet ettiklerini dile getirdi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Cumhuriyet Bot
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? İşte tahminler
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? İşte tahminler
Büyütülmüş görsel
WhatsApp
İhbar Hattı