Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Sağlık Bakanlığı'ndan ölümcül virüse karşı önlem!

Sağlık Bakanlığı Çin'de ortaya çıkan ve ölümcül bir virüs olan hastalıkla ilgili yeni önlemler alındığını açıkladı.

Sağlık 23.01.2020 19:38 Güncelleme: 08.10.2026 23:03 İsmail Polat Okuma Süresi: 1 dk
Sağlık Bakanlığı'ndan ölümcül virüse karşı önlem!
Paylaş:
N

Sağlık Bakanlığı Çin'de ortaya çıkan ve ölümcül bir virüs olan hastalıkla ilgili yeni önlemler alındığını açıkladı.


Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Çin hükümetinin bölgeyi karantina altına almasının ardından, Çin’e ait bir havayolu firması tarafından haftada üç gün düzenlenen Vuhan-İstanbul seferleri durdurulmuştur. " ifadeleri kullanıldı.


Sağlık Bakanlığı'nın açıklaması şöyle:


Çin’de görülen Koronavirüs sebebiyle dün Bakanlığımızda toplanan Bilim Kurulu, Çin’den gelen tüm uçuşlar için bulaşıcı hastalık kontrol önlemlerinin alınması, yolcu iletişim bilgi formlarının doldurulması ve yer personelinin bilgilendirilmesi yönünde karar almıştır.


Çin hükümetinin bölgeyi karantina altına almasının ardından, Çin’e ait bir havayolu firması tarafından haftada üç gün düzenlenen Vuhan-İstanbul seferleri durdurulmuştur.


Dünya Sağlık Örgütü tarafından bu konuda henüz bir uyarı yapılmamış olmasına rağmen, Bakanlığımız tarafından Çin’den gelen tüm uçaklardaki yolcuların uçaktan inişte termal kameralarla taranması kararı alınmıştır. Havalimanlarında karantina odalarımız hazır olup, sağlık ekiplerimiz 7/24 usulüne göre kesintisiz çalışmaktadır.


Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Yenibir Gazete
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Ümit Özlale ve Cemal Enginyurt'a inceleme başlatıldı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Ümit Özlale ve Cemal Enginyurt'a inceleme başlatıldı
Büyütülmüş görsel