Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Avrupa'da protesto dalgası tam gaz yayılıyor

Avrupa genelinde derinleşen ekonomik sorunlar ve yüksek kiralar nedeniyle başlayan protestolar şiddetlenirken, Fransa'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi, İtalya'da ise asker sevkiyatı gündeme geldi.

Dünya İsmail Polat Okuma Süresi: 1 dk
Avrupa'da protesto dalgası tam gaz yayılıyor
Paylaş:
N

YENİ BİR GAZETE - Avrupa kıtası genelinde artan enflasyon, yüksek konut ve kira fiyatları ile eğitimdeki aksaklıklara tepki olarak başlayan kitle eylemleri birçok ülkede toplumsal huzursuzluğa dönüştü. Fransa, İtalya, Belçika, İspanya ve Portekiz'de sokaklara dökülen binlerce gösterici ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman şiddetli çatışmalar yaşandı.

Fransa'da 2 bin 500'den fazla gözaltı ve gece sokağa çıkma yasağı

Fransa'nın Paris, Lyon ve Marsilya kentlerinde kontrolden çıkan gösterilerin ardından güvenlik güçleri sert müdahalelerde bulundu. Ülke genelinde 2 bin 500'den fazla kişi gözaltına alınırken, olayların tırmandığı Paris ve Lyon'un belirli bölgelerinde gece saatlerinde sokağa çıkma yasağı uygulamasına geçildi.

İtalya'da asker seçeneği, Belçika ve İberya'da eylem dalgası

İtalya'nın Milano kentinde de polisle çatışan eylemcilerden 270'i aşkın kişi gözaltına alındı. Başbakan Giorgia Meloni'nin güvenlik tedbirlerini üst seviyeye çıkarmak amacıyla sokaklarda asker görevlendirilmesi seçeneğini masaya yatırdığı öğrenildi. Öte yandan Belçika'da polisin göstericilere müdahalesi sürerken, İspanya ve Portekiz'de vatandaşlar düşük ücretler ile kontrolden çıkan konut fiyatlarını protesto etmeye devam ediyor.

Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Kurum'dan Özel'e: Söylediğin her şey yalan!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Kurum'dan Özel'e: Söylediğin her şey yalan!
Büyütülmüş görsel